3de Prijs, Prijs van het landschap Michel Depypere, Stad Kuurne, 2010 

Voor de derde prijs kwam een kunstenaar in aanmerking met drie frisse werken in acryl, met een origineel kleurenpalet. De werken die hij binnenbracht kregen als titel ‘butterfly- like’, ‘een onverwachte wending’ en ‘ landschap, gevangen in een beleving’.

Laureaat Kunstprijs Cantecroy "Kronkels", Stad Mortsel, 2009 

“Het werk is speels, vrolijk, zonnig, spontaan, levendig. De wisselwerking van dekkende en halfdekkende vlakken geeft het werk een driedimensionaal aspect. De compositie werkt daarenboven het doorbreken van het vlak in de hand, met een grote ruimtelijkheid tot gevolg. Bovendien heeft de kunstenaar een gedurfd en erg persoonlijk kleurgebruik en is er gezocht naar subtiliteit in de tinten en de textuur."

Laureaat K3art Prijs voor Schilderkunst, Zwevegem, 2008 

Over de inzendingen van de drie laureaten waren de vier leden van de jury het vrij vlug en unaniem eens. Hun werk kenmerkt zich door een homogene inzending zowel qua stijl als formaat en vakmanschap. De kunstenaars proberen op een eerlijke en persoonlijke manier om te gaan met het medium schilderen. Uiteindelijk koos de jury als algemene laureaat voor de 3 werken “Verstrengeld”, “poëzie” en “bevangend en verstikkend” van Matthieu Claus uit Gent. De jury werd vooral getroffen door de samenhang en frisheid van zijn inzending. Vertrekkend van de realiteit toont hij in zijn 3 werken een krachtige schilderkunst met een frisse spontaniteit en kleurgebruik. De organische lijnvoering geeft aan zijn werken een bevreemdend en intimistisch karakter. Puttend uit de verworvenheden van de schilderkunst gaat hij op een originele manier om met het hedendaagse schilderen. Het werk ”bevangend en verstikkend” wordt opgenomen in de collectie van de gemeente Zwevegem. 

Eervolle vermelding, Grote Prijs Actuele Tekenkunst, Stad Ronse, 2002

De jury zag een zeer gevoelsmatige lijnvoering met ingehouden concentratie. Een eigenzinnige schriftuur, poëtische tekeningen in zwart met één rode lijn. De leden van de jury vonden dat zij aan Matthieu Claus een eervolle vermelding moesten toekennen, het Stadsbestuur van Ronse is hen daarin gevolgd.

Aldus Pjeroo Roobjee: ‘door een reductie en persoonlijke ‘kleine aanpak der dingen en zijn betekenis te herleiden tot de essentie, en dit in de nobele betekenis van het woord, komt hij tot een zuivere tekenkunst die hem als een witte raaf bestempelt, en hem zo tot een jonge kunstenaar maakt, die respect afdwingt.’